Den underbara miljön mitt i naturen omkring NouxStugan erbjuder mångsidiga möjligheter till rekreation, upplevelser och olika aktiviteter.

Noux Nationalpark

I Noux Nationalpark kan man uppleva naturupplevelser utom räckhåll för huvudstadsområdets stress och brådska. Rekreationområdena i Noux lämpar sig fint för några timmars vandringsturer på markerade leder.

Landskapet i Noux domineras av sjöar och klippor som har omformats hårt av den senaste istiden. Glaciärerna utjämnade klipptopparna till släta berg och lämnade kvar skrymmande stenblock. Tack vare otillgänligheten har nationalparkens natur bevarats relativt intakt, så det är mycket möjligt att se sällsynta växt- och djurarter. Typiskt för landskapet är dalar med kärr och små sjöar kantade av branta berg. De höga bergåsarna erbjuder fantastisk utsikt för att beundra landskapet.

För mer information: www.luontoon.fi

Med snöskor ut i naturen

Att gå med snöskor är en strålande vintersport som ger upplevelser för alla som tycker om uteliv – oberoende av ålder, storlek eller kondition.
Med snöskor kan man bekanta sig med den vintriga naturen från ett nytt perspektiv – utanför märkta leder och ut i djupa snön. Som utrustning behövs höga vinterskor och varma utekläder. Från NouxStugan kan man hyra snöskor och stavar.

Stavgång

Stavgång är en utmärkt konditionssport för alla åldrar. Stavgång kan man syssla med året runt och som utrustning behövs endast gångstavar och sköna skor. Från NouxStugan kan man hyra gångstavar.

Terrängskidning

De underbara landskapen i Noux är som gjorda för skidupplevelser och många skidspår finns i olika längder. Terrängåkning är en fenomenal sportgren och i den friska luften, underbara naturen och skiftande landskapen blir man pigg i själen och kroppen får kondition på bästa sätt.